Elfs of onelfs

De Avonturijnse elfen zijn steeds omgeven geweest met mystiek en geheimdoenerij. Het is daarom ook dat er zoveel verschillende zienswijzen over hen onder spelers bestaan met als gevolg evenveel verschillende speelwijzen. Sommigen zagen hen als verwilderde muzikale boomhippies, anderen als magisch-begaafde indianen. Soms werden ze vergeleken met de Tolkien- of Warhammerelfen (o zo fout J) en zowel de eigenschap “watjes” als “hooghartig” of  “efficiënt” heb ik al over hen gehoord. Dat verdeelde beeld leidde tot onspeelbaarheid en ‘power-play’. Elfen werden gehaat of geliefd.

Als men de nieuwe informatie over de elfen echter leest (regioboek 7: ‘Aus Licht und Traum’) blijkt dat veel van de meningen over elfen inderdaad waar (kunnen) zijn, want er zijn veel wijzen waarop elfen kunnen gespeeld worden; van half in dromen levende en over de mensenwereld verwonderde schepsels die nog nooit een mens hebben gezien, over realistische -en dus harde – natuurwezens die zich als de laatste onder de hunnen zien tot in menselijke dorpen en steden opgegroeide bijna menselijke “half­magiërs” die evenzo verwonderd zijn over de natuur als een Puninse boekenwurm uit een stoffige  magiërsbibliotheek.

Juist bij spelerelfen kunnen de typische clichés sterk afwijken en kan dit de reden zijn dat de elf zijn zo beduidende heem verlaten heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s