Deel 10.1 van de Sage ..

Na de belevenissen bij de “woudbewoners” waar ze als afscheid van de Demon een houten schip kregen dat 5 cm groot was moesten de avonturiers nu eerst een raadsel oplossen dat Sharya hun gaf. Hun reis loopt nu toch naar het einde toe en ze hopen om de koning Fenvarien te vinden. Bij de slag om Tsishianni kwamen vele elfen om het leven en velen werden gevangen gezet. Zolang de koning leeft kan er geen nieuwe worden aangesteld en blijven de Elfen een volk zonder leider. De helden hebben dus een zware opdracht voor de boeg.fenvarien_fertig

Zijzelf was verbaasd dit te krijgen van de Goden want duidelijk was dit niet. Toch slaagde de groep dit vrij snel op te lossen. Eens aan de zee aangekomen bleek ook het elfenschip te doen wat men beloofde ..het groeide en groeide ..en stak proppensvol voeding en drank. Het schip kon geen schipbreuk lijden en bleek dus steviger dan eender wel schip.

Eens op het schip door de nevel inseln_im_nebel01_kl kwamen de avonturiers dodenschepen en andere zaken tegen die deze vreemde wereld bevolkten, doorkruisten. Deze wereld bestaande uit de fantasie der Elfen had noch sterren noch zon noch maan .. dus sturen en oriënteren was moeilijker. Doch Selene bracht dit er heel behoorlijk van af. Ze bezochten eilanden met niemand op en andere met echte visioenen en verhalen die levendig waren. Ze ontdekten dan Beorn er ook was en samenspande met wat men de wilde Elfden noemde.

Maar ze bleven van veel miserie gespaard, soms kan men geluk hebben en deze keer waren de Elfengoden, de twaalf kunnen in het land der nevelen niets doen, hen gunstig.

Uiteindelijk bereikten ze de hoofdstad van de Vilhani waar ze gevangen werden gezet op betichting van diefstal van de Elfenboot. Deze vilhani zijn de oude Elfen zijn die de waarden van de Elfen beweren te verdedigen en in ere te houden.

De helden werden in de kerker gesmeten .. en wachten nu op een volgende sessie.

(Dit avontuur nr 10 in de saga werd in twee gesplitst – het verliep sneller dan verwacht – maar dat mocht wel eens.)
Einde oktober spelen we de tweede helft van dit 10de avontuur.

Materiaal : eilandtegels en schipvoorstelling van piazzo.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s