Deel 9 van de Sage ..

De groep had het wat moeilijk :  wat nu ? Maar het spoor van de bedelaars was duidelijk te volgen. Afgezien van een groep dode soldaten kwamen ze weinig tegenstand tegen.

De indianen stam die de groep beschermde bleek nuttig want op de hoogte van het reilen en zeilen in de wouden. Dus veiliger reizen kon niet.

Ze moesten het zonder deze mensen stellen toen ze de berg beklommen – dat duurde een hele tijd – en het uiterste werd gevraagd van sommige minder begaafde klimmers. Een touw kwam van pas ..een magiër ook, maar doorzettingsvermogen was het belangrijkste. En ze leerden de hagedisgoden ..een beetje kennen.

De avonturiers moesten uiteindelijk een verrader in de middens van de hagedismensen laten veroordelen, zonder zelf gedood te worden. Het vergde nadenken / beslissingen nemen en vooral kennis opdoen van de omgeving en de andere priesters. Ze kregen een medestander en een vijand .. maar ze slaagden er in de moordenaar voor een heus gerecht te dagen .. en het pleiten begon. Na een leuk potje ..hmm leuk aanval en verdediging, voor het eerste met woorden en niet met daden slaagden ze er in de tovenaar – priester te ontmaskeren.

Deze liet een reuze gevechtshagedis op hen af springen maar ook deze konden de helden doden !

Als afscheid kregen ze een speciaal geschenk van hun kompaan – Damon (van Demon) – die het boek van namen nu tot zijn beschikking had. Een klein schip dat tot ware grote zou groeien als men het te water liet.

Gelooft iemand zo een onzin ? Wel de groep wel – we zien of ze gelijk hadden.

Op naar de eilanden der Nevelen – het 10de verhaal in de Sage ( dat in 2 delen zal worden gespeeld)

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s