Deel 8 van de Sage ..

De groep nog steeds de bedelaars onder de leiding van Ben Aram.SG-7-7

Daarvoor dienden ze nog een stuk door  de Khom Woestijn te gaan, ze volgde de raad van Udriel hier KS8 op en gingen via het bergpad tussen twee bergketens door. Eens in Neetha aan gekomen kochten ze voedsel en muilezels in. Er gebeurde niets noemenswaardig.

De knuppeldam, zo werd de weg genoemd die ze dienden te volgen. Over boomstammen, aan elkaar gehouden door touwen, tussen moerassen. Ondertussen hagedismensen tegenkomend die ze als offer metalen muntjes gaven. Een aanval van een aligator en een reuze hagedis ,eentje met veel tanden kwamen ze tegen. Afgodsbeelden en een mysterieuze figuur,ook een  hagedismens beloerden hen. Wie het was weten ze niet, doch hij droeg een mooi versierd mes, dat veel waard kon zijn – in centen of in symboliek – wie weet het.

Toch slaagden ze er in om  Hadrol te bereiken en te beginnen met de stad te bouwen. De naam van de stad zou “BROKSCHAAL” worden, gebroken schaal.

Terwijl de groep de omgeving ging verkennen en een gewonde hagedismens vonden, doorzeefd met metalen pijlen.  PH721Die merkwaardig genoeg allemaal waren afgeschoten vanuit de bomen, leek het. Hij deed een merkwaardig verhaal over een groep hagedismensen en hun leider die waren aangevallen door soldaten.

Er was voldoende wild en ze begonnen stillaan echte specialisten jagers te worden.. alles liep vlot – te vlot.

Tegen dat ze terug kwamen was er niemand meer in het dorp te bespeuren. De nieuw gebouwde huizen waren vernietigd, er vielen echter geen doden te bespeuren.
Ook Phileasson bleek verdwenen samen met de rest van de groep. Enkel de éénzame koopman, die ook wat tovenaar bleek te zijn, die ze hadden gevonden in het woud aan de rand van het gebergte was nu hun gezelschap. Ze stonden daar – moe, teleurgesteld met een mooie buit aan wild – voor veel mensen. Ze konden beginnen met na te denken wat nu .. wat straks ..

Een ding was wel duidelijk waar ze naar toe moesten – het spoor van 200 bedelaars verberg je niet zo snel – zeker niet als daar oudere mensen en kinderen bij zijn.

Misschien een moment om de De Twaalf Goden van Avonturië wat op te frissen, wie weet geven zij raad – nu Shaya er niet meer is om de groep te leiden, want haar “kleine Noodlotscirkel” had toch één en ander kunnen duiden, maar daar is het nu te laat voor.
inrah_7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s