De ongelukswolf . Deel 3 van de Phileasson Saga

 

saga

Gespeeld : 07.04.2015
Duurtijd : 3,5 uur.

Na het gevecht met de reuzewormen (een creatie van Pardona !)en een paar dagen over de ijsvlakte gelopen te hebben bereikten de groep het dorp Frigorn. Een “dejà vu” gegeven want dit dorp was geen onbekende voor de spelers. Wel voor de huidige helden .. zij hoorden wel een verhaal aan van een magiër en een koningin ..een dorp van ijs .. dat na de verdwijning van de koningin nooit meer hetzelfde was. Armzoedig gegeven .. maar er was eten en drinken en Nivesen die hun laatste voedsel zouden geven. Eigen aan Nivesen, ze zouden hun laatste brood geven aan bezoekers.

Na een kontrole op een ziekte, de Zorgan pokken, mochten de helden het dorp binnen alwaar ze een korte pauze inlasten en een hondenslee aanschaften met hun laatste dukaten.

De Kapitein heeft een reserve van geld mee doch de kosten lopen hoog op en dus probeert hij deze reserve als laatste aan te spreken. Niet iedereen is gelukkig met het feit dat ze zoveel zelf moeten betalen maar het kan nu éénmaal niet anders. De kapitein betaalt al het voedsel en probeert zo toch zijn gezelschap te paaien.
Na wat testen met de hondenslee vertrok de groep de volgende dag naar het Zuiden. Over de ijsvlakte en over een meer, waar de snelheid hoog werd opgedreven.

(AV-INFO : TALENT : besturen voertuig +  orientatie)

De jager (vr) die de teugels van de slee in hande had kweet zich zeer goed van haar  taak en zonder al te veel kleerscheuren kwam de groep in een plaats aan die kon doorgaan als de plaats die de Travia gewijde had beschreven in een trance. Een eigenschap die eigen was aan deze dame.

Nirka een Nivese (vr) bleek de enige gezonde vrouw in deze door dood geteisterde kampplaats te zijn.

137 nivesen lagen ziek te bed, de ziekte kende geen genade, een 30 tal Nivesen waren reeds gestorven alvorens de groep , spontaan, de verpleging op zich nam. Een 24 doden later werden de andere Nivesen genezen verklaard.

(AV-INFO : TALENT : genezing)
Deze oefening bleek langer te duren dan voorzien maar bracht sommige extra punten en talentwaarden, verpleging op)

Aangezien de Nivesen te ziek waren om het vee naar Festum te drijven werd de groep gevraagd om dit op zich te nemen. Wolven en Trollen werden gehoord en voetsporen opgemerkt doch ze hielden zich afzijdig. De goblins die via een vernuftige val van lawines de Kariboe’s stalen werden door een aandachtige Katniss opgemerkt .. een waterval kan ook een deur zijn. Niet echt onder de indruk van het aantal van het gezelschap doch des te meer door Jafar, die als magier met zijn mantel van onzichtbaarheid de standbeelden tot leven bracht gaven de Goblins de Kariboes terug.

Vooraleer Festum te bereiken werd een stop ingelast aan het woud “Silvanden Fae’den Karen”  genaamd. Hier mochten de kariboes vrij grazen en in het bos gaan, ze kwamen er vetter dan ooit uit en brachten dus meer geld op. Met een blinddoek op slaagde Katniss er in om door te dringen in het woud. De Elf Niamh vertelde het verhaal van de elfenstad Tie’Shianna, de grootste Elfse stad ooit bestaan, de helden zagen elfen (echte en schimmen) in een heuvel verdwijnen die de stad voorstelde. Hoge torens, zalen van marmer … Deze zaken werden door magie voorgesteld, doch ook vele levende elfen leefden in dit woud. Ver van alle zwarte magie en duistere krachten die de elfen wilden vernietigen. Zo wilde Niamh de glorie van haar volk bewaren. Vele elfen komen kijken naar hoe hun oude wereld er uit zag en velen verlaten het woud nooit meer. Het is hun nieuwe thuis. Ook dieren uit de grootste tuin van de elfenstad leven hier .. en verouderen niet. Met deze nieuwe informative verliet Katniss het woud.
Festum werd bereikt en de kariboes afgeleverd, het bracht nog wat geld op ook .
In Festum werd gegeten, geslapen, gelachen  ..en uitgerust totdat iedereen weer op krachten zou geraken.

In de kroeg, het “Biervat”, werden geruchten opgevangen als zou Beorn hier zijn geweest, vergezeld van een vrouwelijk gewijde en een beperkt gezelschap.

Hij stelde vragen en is op onderzoek gegaan in de archieven van de Magieracademie en het stadhuis. Hij onderzocht of er iets te vinden was over een Wolvenridder die zo een 300 jaar geleden in het Noorden moet hebben geleefd. Hij vroeg ook achter de ZilverVlam (?). Omdat niemand hem kon helpen is hij doorgetrokken naar Valusa. Vermoedelijk gaat het hier effectief over Beorn !!! Hij leeft nog.

+- 300 AVP wonnen de avonturiers + een buidel dukaten ( verkoop kariboes)

Ze hielden er ook een echte vriendschap met Nirka aan over die de toch naar  haar stam binnen een week zou aanvatten.

EN VERDER :
*************************************************************************
1. Breukfactor test op de zwaarden en bijlen.
2. 100 % recuperatie tegen het volgende avontuur .
**************************************************************************

Prijsvraag (en antwoord) voor : 50 AV PUNTEN :

De twaalfgoden kalender heeft maanden van 30 dagen. (Wij volgen deze calendar)

In 14 HAL op de 24 Hesinde vertrokken de helden aan hun tocht ..
Op Ingerimm 7 werd de kudde verkocht in Festum.
December                  Januari         Februari  Maart         April                  Mei
Hesinde : 6 dagen / Firun : 30 / Tsa : 30 / Phex : 30 / Peraine : 30 / Ingerimm : 7.
Totaal dagen : 133 dagen is de groep al onderweg.

Advertenties

2 gedachtes over “De ongelukswolf . Deel 3 van de Phileasson Saga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s